De tapwijnen van Ghebels

Ghebels’ wijnen heeft vier verschillende wijnen op tap staan. Hier kunt u uw eigen fles vullen. Beter voor het milieu en beter voor U.

De tapwijnen hebben een lager sulfietgehalte en dat is bij hoge concentratie de oorzaak van hardnekkige hoofdpijn. Bijkomend voordeel is dat de wijn na het tappen vlot opgedronken dient te worden. Maximale bewaartijd is 3 dagen.

De wijnen zijn geselecteerd door een vinoloog en komen van 3 verschillende wijnbedrijven. Dit zijn Domaine Preignes le Vieux, Montelvini en Vignerons d’ Aghione.

 

Onze wijnen op tap
We hebben dus vier wijnen op tap van deze wijnboeren.

Onze Chardonnay komt van Domaine Preignes le Vieux en is een assemblage van Chardonnay met Grenache. Een lichtgele wijn met een lichte toets van boter en hazelnoot, gekaderd in een delicaat en fruitig aroma. Krachtige ronde smaak waarbij de aroma’s volledig tot hun recht komen. Deze wijn is perfect als aperitief of bij vis, zeevruchten, fondues, raclette en geitenkaas.

De Cabernet halen we bij Montelvini in Italie en is een assemblage van 80% Cabernet Franc en 20% andere druiven. Met zijn intens robijnrode kleur heeft de Cabernet een rijk en smaakvol boeket. De smaak is zeer aangenaam, vol en subtiel. Ideaal als tafelwijn bij vleesgerechten, pasta en gevogellte.

We hebben ook een zoete witte wijn die zelfs te drinken is als dessertwijn: Onze Muscat. Een prachtige gouden kleur en groene schijn. Het typische muscataroma van oranjebloesem en rozen. In de mond een zoet aroma, toch droog met een klein bittertje in de afdronk. Perfect met asperges, diverse salades, visgerechten en zowel als aperitief als dessertwijn te gebruiken. Deze wijn halen we bij Vignerons d’Aghione op Corsica.

Voor de winterdagen hebben we ook de Minervois op tap staan. Een donkerrode wijn met paarse accenten. Een explosieve neus van zwarte bessen gevolgd door kreupelhout. Hij is volmondig, rijk en gebalanceerd en heeft een warme finale. De ideale wijn voor bij de openhaard of kachel. Deze wijn komt van wijngaard La Balade en is een AOC Minervois.

Prijzen

Per 0,75 flesPer 0,375 flesPer liter
Chardonnay€ 7,50€ 3,75€ 10,00
Muscat€ 7,50€ 3,75€ 10,00
Cabernet€ 7,50€ 3,75€ 10,00
Minervois€ 9,00€ 4,50€ 12,00

 

Een fles kunt u zelf meenemen. Wel goed omspoelen met lauw water. Bij ons kunt u eventueel flessen kopen van 0,75 liter en 0,375. Per stuk 1 euro.

Om te genieten. Probeer ze eens!

X