Domaine Preignes le Vieux

LANGUEDOC, FRANKRIJK

Het domein Preignes le Vieux is gelegen op een historische site waar we overblijfselen van een oude Romeinse villa en een middeleeuwse bouwstijl aantreffen.
De wijnen zijn geïnspireerd op dit rijke culturele verleden en de droge streek. Je vindt er frisse en lichte witte wijn, geweldige rosé wijnen en enkele rode wijnen met persoonlijkheid en een duidelijk onderscheidende charme.

Sinds 1905 woont de Vic familie op het domein, dat bestaat uit 230 hectaren die rondom het kasteel liggen.

 

De wijngaard bestaat voor 80% uit

rode druiven, hoewel het percentage witte

druiven steeds toeneemt.

 

De wijngaard beschikt over een goed evenwicht tussen jonge en oude wijnstokken, met een gemiddelde leeftijd van 25 jaar. Dit resulteert in 14 soorten druiven: Genache, Syrah, Mourvèdre, Cinsault, Alicante, Merlot, Cabernet franc, Cabernet sauvignon en Petit verdot voor de rode wijn. Chardonnay, Viognier, Vermentino, Muscat en Sauvignon Blanc voor de witte wijn.

Sinds het begin van de jaren 90 staan Jérôme en Aurélie Vic aan het hoofd van het familiebedrijf. Ze zijn vastberaden om de inspanningen van de voorgaande generaties verder te zetten, met als doel de continue verbetering van de kwaliteit van de druiven om zo een top wijn te produceren.

X